Monday, June 29, 2015

Polévka z mungo fazolí a cizrny


Moje láska k polévkám stále roste a to hlavně k těm luštěninovým. Jedna cizrnová už tu byla, ale protože cizrna je hodí prakticky do všeho, tak je tu dneska zase. Tentokrát spolu s mungo fazolkami, které polévce dodají krásně bahnatou barvu.. 

Potřebujete
50g suché cizrny
50g mungo fazolí
lžíce olivového oleje
1 mrkev, najemno nasekaná
1/2 cibule, nasekané
2 stroužky česneku, utřeného
1 litr kuřecího vývaru
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
špetka chilli
sůl, pepř

Cizrnu a mungo nechte alespon 5 hodin namočené ve vodě. V hrnci na oleji osmahněte mrkev. Přidejte cibuli a česnek a chvilku restujte. Přidejte opláchnutou cizrnu a mungo, koření a zalejte vývarem. Nechte vařit zhruba 30 minut. Na závěr vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Nakonec jí můžete podávat například s nasekaným koriandrem a mungo klíčky a čerstvým chlebem.


3 comments:

  1. Mnam ! Vypadá a určitě chutná úžasně ! Mungo fazole i cizrnu miluju takže musí být výborná :D ! Máš úplně úžasné fotky,můžu se zeptata jak dlouho ti trvalo než ses k takovým fotkám dopracovala ?
    Miluju tvoje články,instagram.... :) přijdeš mi strašně sympatická a inspiruješ mě :).
    PS: Nově jsem si založila blog,nechtěla by ses mrknout ? :D

    ReplyDelete
  2. Mňam, to vypadá hodně dobře, navíc už chci hrozně dlouho udělat něco s cizrnou, takže! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete