Tuesday, June 23, 2015

Jahodová sezona


 Potom co jsme překonali období bez jakéhokoliv ovoce přichází odměna v podobě někonečného množství jahod, třešní, broskví, melounu, malin, nektarinek a buhvíčeho ještě! Pokud je něco, co se mi snad nikdy nepřejí, tak to bude jednoznačně ovoce. Občas ale přijde chvíle, kdy toho ovoce doma máte opravdu hodně a musí se spotřebovat i nějak jinak. Třeba strčit do koláče!


Tahle buchta chutná výborně s jakýmkoliv ovocem a jestli máte rádi takové ty vlhčí šťavnaté buchty, tak z téhle budete nadšení!
Potřebujete (na 1 plech)
125g změklého másla
1 a 1/2 hrnku cukru
1 lžičku soli
3 vejce
lžičku vanilky
3 hrnky hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 a 1 hrnek mléka 

Na jahodovou náplň
2 hrnky nakrájených jahod nebo jiného ovoce
1 lžíci vanilkového pudinku 

Na tvarohovou náplň
1 tvaroh
1/4 hrnku cukru
lžičku vanilky

V rendlíku rozvařte jahody, dokud nebou mít strukturu marmelády. V hrnečku rozmixujte lžíci pudinku s trochou vody a zamíchejte do jahod, aby směs trochu zhoustla. Nechte vychladnout.
Máslo rozšlehejte s cukrem, solí, vejci a vanilkou. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Podle potřeby přilejte mléko. Nechte si zhruba 1 hrnek těsta stranou a zbytek těsta nalijte na plech vyložený pečícím papírem. 
Tvaroh rozšlehejte s curkem a vanilkou a rozetřete na těsto. 
Na tvaroh rozetřete jahody a na vrch ještě místy pokapejte zbytkem těsta.
Pečte ve vyhřáte troubě na 180°C zhruba 30 minut dozlatova. 


11 comments:

  1. Mňam, vypadá to úžasně, taky se těším, až budu mít doma plno ovoce a na všechny ty dobroty! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  2. Páni...vypadá to opravdu moc lákavě! Děkuju za tip :-D Ukládám... :-D

    ReplyDelete
  3. Už roky peču podobný recept, který se liší snad jen tím, že používám kokosové mléko, přidávám kakao a možná se o něco málo liší i poměry... dobře, přece jen celkem jo. Tohle vypadá typicky letně, nejspíš hlavně kvůli těm jahodám. U mě záleží na tom, které ovoce mám po ruce (s tímhle si hlavu nikdy nedělám, protože mi věčně něco chybí a improvizuju). Každopádně, co jsem to chtěla říct... ty to jídlo jednoduše umít nafotit tak, že i kdyby se skládalo ze surovin, které ze srdce nesnáším, tak mi to i přesto prodáš, máš na to oko. ))

    ReplyDelete
  4. jahody by mali byť celý rok! :D a vlastne všetko ovocie.
    ja teraz každé ráno idem do záhrady, oberiem si jahody a maliny a spravím si ovsenú kašu. mohlo by to tak byť stále:D :)

    ReplyDelete
  5. Vyzerá to neskutočne chutne! :)
    http://fashion-inspiration-love.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  6. My jsme dostali od bráchy ze zahrádky jahody, ale dřív než jsem z nich stačila něco udělat, tak byly v břiše :D

    ReplyDelete
  7. A já to ovoce do koláče strkám docela ráda! :D

    ReplyDelete
  8. mnam tak to doma zkusím! Miluju jahody a takový koláče a ještě když je tam tvaroh tak to musí být užasný:)

    ReplyDelete
  9. Vypadá to krásně! Babička nám právě přinesla nějakou takovou s jahodami a večer budeme s maminkou péct kynutou s třešněmi! To se nacpeme :-)

    ReplyDelete
  10. Před hodinou jsem ji vytáhla z trouby a už je čtvrtka pryč! :D :)

    ReplyDelete