Saturday, June 28, 2014

Butter chicken

No nebudu vám lhát. Moje obědy tvoří v 80% případů kuskus, bulgur nebo těstoviny.. No a pak zbývá těch 20% kdy se rozhodnu pro nějaké sofistikované jídlo. (tím se rozumí jídlo co vám zabere více než 30minut) Sice jsem butter chicken nikdy neměla v originálním podání od nějakých indických profesionálů, ale to domácí miluju stejně (a nevím jak moc je tomu pravému podobné).


Recept vystačí na 4 porce:
(nejlépe naložit přes noc)

  • 2-3 kuřecí prsa nakrájené na kousky
  • 100ml bílého jogurtu
  • plechovka krájených rajčat
  • 100ml rajčatového pyré
  • 3 stroužky česneku, utřené
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka chilli
  • 4 rozdrcené hřebíčky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru

Všechno spolu promíchejte a nechte naložené nejlépe přes noc nebo alespon 2-3 hodiny.
  • cibule nasekaná na drobno
  • 2 lžíce oleje
  • (1 lžíce solamylu)
  • 50g másla
Cibuli orestujte na oleji a přidejte marinované maso. Nechte dusit zhruba 45 minut dokud nebude maso hotové a dokud omáčka nezhoustne. Popřípadě přidejte lžíci solamylu. Nakonec přidejte máslo a nechte ještě 5 minut na mírném plameni.
Podávejte s rýži.




10 comments:

  1. tyjo vypada to dobre, taky nevarim nikdy dyl nez pul hodiny, ale tohle asi zkusim :)

    ReplyDelete
  2. ja skoro pořad obědvá rýži nebo kuskus :-)Nejrychlejší příprava :-D

    ReplyDelete
  3. Na to jde říct jen: MNAM!!! vypadá to úžasně! Možná vyzkouším, pokud seženu všechen koření :D

    ReplyDelete
  4. No a kdo tě poprvé seznámil s butter chicken hmmm hmmm?:D ♥ Vypadá to výborně!!

    ReplyDelete
  5. Vypadá a zní to výborně, přemýšlím, že tuhle variantu kuřecího někdy zkusím! :-)

    ReplyDelete
  6. Vyzerá to úžasne, zbožňujem kuracie prsia, musím to vyskkúšať :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    ReplyDelete
  7. Mít garam masalu (co to sakra je? :D) a mletý zázvor, tak to hned zítra vařím, vypadá to skvěle!

    ReplyDelete
  8. To vypadá úžasně lákavě. Rozhodně to zkusím, jen musím sehnat garam masalu... bára.kára blog

    ReplyDelete
  9. tohle chci vyzkoušet už hodně dlouho, ale bála jsem se toho. není proč - díky za skvělý recept :)

    ReplyDelete