Wednesday, April 2, 2014

Jáhlovo-ovesný jablečný koláč


Co je lepšího než vůně skořice? Nic
Chtěla jsem zkusit něco super zdravého, pro dietáře! (slovo dieta nenávidim, ale tentokrát se sem hodí, protože koláč by měl být bez lepku i bez laktozy, takže alergici, jen do toho!).
PS: omlouvám se za tu laktozu, dělám chytrou a přitom vim prd :D


 Potřebujete (dortová forma)
  • 2 větší jablka, nastrouhaná nebo nakrájená na tenké plátky
  • 3/4 hrnku ovených vloček
  • 3/4 hrnku jáhel (ty si předem uvařte podle návodu)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 4 lžíce medu
  • hrst nasekaných vlašských ořechu
  • 3 lžičky skořice
Uvařte jáhly, nechte vychladnout a smíchejte s ovesnýma vločkama a práškem do pečiva. Přidejte olej a vejce a hodte do mixéru nebo ručním mixérem v hluboké nádobě rozmixujte na jemnou kašičku. Přidejte med a ořechy.
Jablka nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky a přidejte skořici.
Do vymazané dortové formy nalijte 1/3 těsta, na to 1/2 jablek, opět 1/3 těsta, zbytek jablek a zbytek těsta.
Pečte ve vyhřáte troubě na 180°C asi 40-50 minut.



14 comments:

  1. oo vyzerá výborne. určite ho vyskúšam :)

    ReplyDelete
  2. Mňam!! Vypadá naprosto báječně! Jistě bude skvěle vláčný ♥

    ReplyDelete
  3. Miluju skořici!

    Musim se ti k něčemu přiznat. Od včerejška jsem se rozhodla přečíst tvůj blog od začátku do konce (tedy do přítomnosti), protože mi přijde naprosto skvělej! Právě jsem u 11. března 2013, takže ještě celý rok mám před sebou :D A zaujalo mě spoustu tvých článků, nádherné fotky, nápady, outfity, sympatický styl psaní a ten napůl mrkvovej dort a napůl cheescake? Tím sis získala mé bloggerské srdce navždy :)

    ReplyDelete
  4. něco podobného peču, ale to tvoje vypadá prostě líp :D
    a ovesné vločky nejsou bezkepkové;)

    ReplyDelete
  5. No vypadá parádně!
    Vůně skořice je nejlepší:)

    ReplyDelete
  6. vločky a jabka v koláči prostě miluju!!!

    ReplyDelete
  7. mnam to vypadá dobře, prosím jeden (pořádnej!) kousek :)

    ReplyDelete
  8. mluvíš mi z duše, skořici se nevyrovná nic nic nic <3
    ady.

    ReplyDelete
  9. Skořice je u me ve vsem :D a vypadá to perfektně a chutně <3

    ReplyDelete
  10. mňam, dala by som si! <3
    každopádne recept ukladám a cez víkend (snáď) pečiem !
    vyzerá skvele:)

    ReplyDelete
  11. ovesny vlocky a bezlepkova dieta moc nestymujou.. ale buchta vypada super, dala bych si hned! Market

    ReplyDelete
  12. Ten vypadá božsky :) skořici také cpu úplně všude, i do kafe :D

    ReplyDelete
  13. Vypadá to skvěle :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  14. Musela som si dať do prekladača, čo sú to jáhly (:D), ale inak sa mi koláčik véééľmi pozdáva!:-) Day By Day

    ReplyDelete